Våra recensioner

Många människor använder våra topplistor och bäst i test för att ta reda på vilka produkter som är bäst på marknaden för tillfället.

För vissa läsare kan det vara intressant att få reda på hur vi tar fram de bästa produkterna.

På den här sidan kan du ta del av vår process och det system vi använder för att ranka och recensera olika produkter.

Vår urvalsprocess

Det första vi gör är att skapa en stor lista över alla intressanta produkter inom den kategori som vi ska recensera.

Om vi exempelvis skriver om den bästa kockkniven, så kan vi inledningsvis ha 10, 20 eller 30 olika knivar att recensera.

Vi går igenom de produkter som har många positiva recensioner, som det pratas mycket om och som har ett bra ”track record” med föregående versioner. Det händer även att vi tar in nya produkter som ser intressanta ut, oftast baserat på produktens specifikationer.

Vi hittar dessa produkter genom att gå igenom recensioner på exempelvis Amazon, Kitchentime, Bagaren och kocken, Wire.com, Expressen, Aftonbladet, nbcnews och Thespruce.

Testen

När vi har en komplett lista över intressanta produkter, så är det dags för test och research. Vi följer i regel den här mallen.

1. Testa de produkter vi har tillgång till. Det är inte i alla test vi har möjlighet att själva testa alla modeller.

2. Gör research för att se vad andra konsumenter tycker om produkten. Vi läser tester, recensioner, forum, nyheter och tittar på videos för att se vad folk tycker.

3. Filtrera ut alla produkter som inte håller måttet. Vi vill helst ha en slutgiltig lista på 4-8 produkter.

4. Recensera varje produkt, baserat på våra egna erfarenheter och slutsatser – men också baserat på utomstående recensenters åsikter.

Syftet är att vi inkluderar så många olika konsumenters åsikter i en och samma artikel. Man kan säga att våra recensioner och tester är en sammanfattning av en stor mängd olika skribenters åsikter.

När vi sammanfattar flera olika uppfattningar, så kan vi vara säkra på att vi får med de flesta fördelar och nackdelar med varje produkt. Inget hamnar i glömska. Det är i alla fall vårt mål.

Vad vi fokuserar på

I grund och botten handlar allt om kvalité och pris. Vi vill hitta de bästa produkterna till lägst pris.

De saker vi för det mesta tittar på är:

  • Kvalité och hållbarhet
  • Funktioner
  • Användarvänlighet (hur enkel produkten är att använda)
  • Priset (korrelerar det med kvalitén och konkurrenterna?)
  • Designen på produkten

Vi skulle aldrig publicera rekommendationer för en produkt som vi inte gillar eller tror på. Målet är att kunna servera varje läsare med tillräckligt med information för att kunna göra ett utstuderat val. Då ökar chansen för att du som läsare hittar den bästa produkten för dig.