Bästa fönstertvätt guiden – 3 effektiva fönsterskrapor

Nyfiken på hur vi gör våra tester? Du kan läsa om processen här.

Är du trött på att tvätta fönsterna? Måste du stå och skrubba för att få bort smutsen eller blir de smutsiga igen efter bara någon dag?

Mycket kan man få huvudvärk för, men rengöring av fönster ska inte behöva vara en av dem!

Den teknologiska utvecklingen springer fram som en maratonlöpare och vi kan nuförtiden åtnjuta en hel del ”lyxprodukter” som gör livet lite enklare. Lite mindre frustrerande.

I den här guiden ska vi leta fram den bästa fönstertvätten – de bästa batteridrivna skraporna.

Bästa fönstertvätt

Det finns en rad olika modeller på marknaden, tyvärr håller alla inte måttet. Till vår fördel så är fönsterskrapor billiga (även batteridrivna), så det kostar inte speciellt mycket att köpa en bäst i test-vinnare.

Vi har framförallt tittat på:
Pris
Batteritid
Funktionalitet
Ergonomi
Kundomdömen
Ljudnivå

Kärcher WV 5 Premium – Bäst i test

 • Väldigt lätt
 • Bästa fönsterskrapan
 • Ergonomiskt handtag
 • Rengör bäst

Helt klart den bästa fönsterskrapan just nu. Dess rengöringsförmåga, ergonomiska handtag och batteritid gör den oslagbar när det kommer till effektivitet.

Den främsta anledningen till att Kärscher WV 5 kommer ut som en solklar vinnare är dess förmåga att göra rent. Många andra modeller lämnar efter sig fettfläckar och ränder, men det är mycket sällan det händer med den här modellen.

Utav alla produkter vi tittat på så är Kärscher WV 5 den som har presterat bäst vad gäller rengöringsförmåga.

Skrapan ligger bra i handen, vilket är viktigt då många modeller tenderar att skava eller göra ont. Man kan överleva en dålig skrapa om man bara ska tvätta två fönster, men om du ska hantera verktyget under 20 minuter eller mer så gör man bäst i att köpa en fönstertvätt som är bra och skön för handen. Ett stort plus till Kärscher WV 5 för bekvämlighet!

Om du ska köpa en batteridriven fönstertvätt så är Kärscher WV 5 ett självklart val.


Nilfisk Smart

 • Rengör väldigt bra
 • Bra pris
 • Toppmodell

Om någon fönsterskrapa står som utmanare till Kärscher WV 5, så är det Nilfisk Smart. Skrapan är bra, men räcker tyvärr inte hela vägen till en förstaplats.

Nilfisks svaga sidor är det lite svårmonterade munstycken och det oergonomiska handtaget. Om man bara hade designat handtaget lite bättre så hade det gjort Nilfisk Smart till en ypperlig fönsterskrapa. Men tyvärr måste ett par poäng dras av på grund av den bristande bekvämligheten vid långa ”arbetspass”.

Däremot presterar den mycket bra när det kommer till att göra rent fönster – vilket är huvudsaken.

Såvida du inte ska stå i en eller två timmar och putsa fönster, så är det en bra fönstertvätt. Den håller måttet när det kommer till att göra rent. Faktum är att den håller samma nivå som Kärscher 5.

Inte den bästa fönsterskrapan, men helt klart en toppmodell som trots sina brister presterar riktigt bra.


Emerio WV-109922

 • Väldigt billig
 • Mest bekväma fönstertvätten
 • Perfekt när du ska tvätta fönster länge
 • Toppmodell

Den tredje utmanaren till Nilfisk smart och Kärscher 5.

Det här är den skönaste fönsterskrapan av dem alla. Det råder inga tvivel om det. Om du ska arbeta med dina fönster under längre perioder så är Emerio en bra investering. Alla som tvättat fönster i mer än en timme vet hur det känns i fingrar och händerna. Det är allt annat än skönt.

Hur mycket jag än hade hoppats, så presterar den inte bättre än de två ovanstående skraporna. Den gör rent dina fönster och de blir fina, men ibland kan det finnas små ränder och fläckar kvar. Inte alltid, men ibland. Batteritiden är också lite sämre än Kärscher 5, än dock inte för lite.

Om du letar efter en fönstertvätt som är gjord för ergonomi och bekvämlighet – då är det här den bästa fönsterskrapan för dig. Det spelar ingen roll om du ska tvätta fönster i 20 minuter, 60 minuter eller två timmar – den gör inte ont.

Den här modellen är även en av de billigaste, vilket gör den till en bra utmanare till förstaplatsen. Bra pris, mycket skönt handtag och en helt ok ljudnivå gör den till ett självklart val i varje bäst i test-lista.

Vilken fönsterskrapa är bäst enligt oss

I grund och botten så talar vår lista sitt klara språk: Kärcher WV 5 är överlägsen övriga modeller.

Den är billig, har ett skönt handtag och rengör fönsterna mycket bra. Den är dessutom en av de tystaste skraporna, vilket är en trevlig liten bonus. Så i första hand väljer vi, utan att tveka, Kärscher WV 5.

Om man däremot har ont i händerna eller handlederna så är Emerio WV-109922 ett utmärkt alternativ. Den är mycket bekvämare än alla andra modeller. Den väger drygt 100 gram mer än de två andra, men det är ingen vikt som påverkar hanteringen negativt.

Att Emerio WV kostar så pass lite är även det ett starkt argument för att rikta in sig på den.

Om du vill ha den bästa fönstertvätten: Kärscher WV 5
Om du vill ha den mest ergonomiska fönstertvätten: Emerio WV-109922