Bästa kaffebryggare – 4 modeller för alla prisklasser

Nyfiken på hur vi gör våra tester? Du kan läsa om processen här.

Sverige konsumerar en hel del kaffe. Faktum är att vi dricker mer kaffe per capita än de flesta andra länder i världen, bortsett från våra nordiska grannar då.

Är du en av dem som dricker ett par koppar väldoftande kaffe varje dag? Är dagen förstörd om du inte får i dig dagens första kopp?

Då har du kommit rätt!

Det är dags att skippa snabbkaffet och kaffeautomaten. Om du ska dricka kaffe varje dag under en lång tid framåt, så är det lika bra att göra det på riktigt.

Nu finns inga ursäkter kvar. Kaffebryggare har funnits länge nog för vi vanliga konsumenter ska kunna köpa dem billigt och av bra kvalitet.

Bästa kaffebryggare

Det finns en uppsjö av olika kaffebryggare där ute, av varierande kvalitet och pris. Vi har därför sammanställt en bäst i test-lista av kaffebryggare för att du enkelt ska hitta den modell som passar dig och dina behov.

Vi tittade främst på:
Design
Funktionalitet
Smak
Tid
Pris

Moccamaster KBGC982AO – Bäst i test

 • Riktigt gott kaffe
 • Brygger snabbt
 • Avkalkningslampa
 • Automatiskt droppstopp
 • Enkel att sköta

Att inleda dagen med en kopp väldoftande kaffe är underbart. Att göra det när kaffet har gjorts av den här maskinen är ren eufori. Maskinen är exklusiv och man känner det så fort kaffet börjar bryggas. Kvalitén är densamma som på ett kafé!

Den brygger kaffet snabbt och det blir ruskigt gott. 10 koppar på 6 minuter är inte illa.

Den har även en automatisk avstängningsfunktion som drar igång efter två timmar. Maskinen håller faktiskt kaffet färskt, varmt och gott under en längre tid utan att det bränns eller surnar.

Priset är högt och inte alla vill spendera så mycket pengar på en kaffebryggare. Men de som gör det kommer att ha en vän för livet.

Det här utan tvekan en av de bästa kaffebryggarna där ute och om du är en riktig kaffeälskare så kommer du inte att bli besviken.


Siemens TC86303

 • Brygger snabbt
 • Prisklass: mellan
 • Supergott kaffe
 • Inställbar timer

En billig kaffekokare, men långt ifrån dålig. Snarare hör den till några av de bästa modellerna.

Bryggaren har två värmeelement, samt en sensor vars uppgift är att känna av hur mycket vatten som finns i kannan och anpassa bryggtiden därefter för maximal kaffesmak. Jag vet inte om det är sensorn eller de dubbla elementen – men kaffet blir riktigt, riktigt gott!

En kanna rymmer 10 goda koppar kaffe, vilket är drygt 1,25 liter. En favoritsak med den här bryggaren är att den har en timer, som gör att du kan ställa in när du vill att kaffet ska vara klart. Perfekt för att tajma in när gästerna har anlänt eller när du beräknar vara klar med frukosten.

Den här kaffebryggaren har fått hyllningar både från recensenter och konsumenter som testat den och det är inte så konstigt. Faktum är att Siemens hade kunnat lägga på ett par hundralappar i priset utan att någon hade höjt på ögonbrynen.

Du får mycket för pengarna och ett garanterat diskussionsämne nästa gång du får besök där hemma!


Bosch Styline TKA8013

 • Bästa kaffebryggaren på budget
 • Automatisk avstängning
 • Lågt pris
 • Gott kaffe

Billigast av dem alla, men håller ändå måttet i vilken bäst i test-lista som helst. Om du älskar kaffe, men inte vill spendera så mycket pengar på en kaffebryggare – kolla in den här!

Att den är lite enklare designmässigt och funktionellt är egentligen oväsentligt, huvudfrågan är: brygger den gott kaffe? Svaret på frågan är ja!

Bosch har även varit smarta nog att lägga in en automatisk avstängning på 40 minuter. Då slipper man tänka ”stängde jag av kaffebryggaren där hemma?” under hela arbetsdagen. Bryggaren är enkel att använda och har en löstagbar vattentank.

Om man letar efter en kaffebryggare inom prisklassen budget så är det få som kan mäta sig med Styline TKA8013. Den är säker, brygger smarrigt kaffe och är väldigt billig.

Varmt rekommenderad för kaffeälskare på en budget!


Melitta Aroma Signature DeLuxe

 • Vunnit många bäst-i-test
 • Häftig retro-design
 • 96 grader bryggtemperatur
 • Funktion för extra aromer

Vad som är snyggt och inte snyggt är förvisso en smaksak, men många håller nog med mig när jag säger att den här är riktigt snygg! Den har en mysig retrodesign som gör att man vill låta den stå kvar på köksbordet även när man inte använder den.

Kaffebryggaren är gjord av rostfritt stål vilket tillför till 80-talskänslan som modellen förmedlar.

Utöver designen så är Melitta ett företag som är experter på just kaffebryggare, de är kända i kretsarna och har många års erfarenhet. Det märks när man dricker ur först koppen på morgonen – kaffet är gott. Mycket gott.

När kaffet bryggt klart så hörs även en liten signal, vilket höjer myskänslan. Det är nästan så att man springer till köket för att hälla upp en kopp.

Vad jag också gillar med Aroma Signature Deluxe är att det finns en funktion för extra aromatisk bryggning. Det tilltalar nog en hel del kaffe-fanatiker och om man gillar lite grövre aromer så är det kärlek vid första ögonkastet, smaken… Eller doften

Den här modellen står som en direkt utmanare till förstaplatsen över de bästa kaffebryggarna. Om inte för den coola designen – så för det goda kaffet.


Att tänka på när du köper en kaffebryggare

Generellt sett så brukar kaffebryggare i den övre prisklassen (800 kronor och upp) ha en bra kvalitet. De har allt som oftast säkerhetsfunktioner och de brygger gott kaffe. Billigare bryggare (500 kronor) saknar i regel det där ”lilla extra” och vi rekommenderar därför att man går lite högre.

Vi har ett budgetalternativ i vår bäst i test-lista som håller en väldigt hög standard. Om du letar efter den billigaste kaffebryggaren så är den ett självklart val.

När man brygger kaffe så är den ultimata temperaturen mellan 91 och 96 grader. Då bryter aromerna ut ur kaffet och smaken blir vad vi definierar som ”bra kaffe”. Därför är det rekommenderat att köpa en bryggare som brygger mellan dessa temperaturer. Att koka kaffe kräver precision och träffsäkerhet där små saker påverkar resultatet avsevärt. Så som värmen. Billigare bryggare kan ha problem att komma upp i dessa temperaturer.

Säkerhetsfunktioner kan också vara bra att titta efter. De bästa kaffebryggarna har i regel automatisk avstängning efter en viss tid. På så sätt slipper du oroa dig för att hela huset ska fatta eld på grund av att du glömde stänga av maskinen.

En bäst i test-lista utan kaffebryggare med termos

Fördelen med termos är att de behåller värmen mycket längre. Som ett resultat kan en bryggd kanna (termos) hålla sig under många timmar framåt. Du slipper därför brygga nytt kaffe flera gånger per dag.

Det negativa med termos är att det i vissa fall kan påverka smaken negativt. Det maskeras till viss del av kaffesmaken, men för vissa personer kan det förstöra smakupplevelsen.

Vi försökte hitta bra kaffebryggare med termos men lyckades inte finna en modell som passar in i vår lista över de bästa kaffebryggarna. Vi tittade på en modell från Philips som verkade lovande, men tyvärr hade den en del problem som gjorde att vi valde att inte rekommendera den.