Bästa hundbädden – 4 sköna sängar för din hund

Nyfiken på hur vi gör våra tester? Du kan läsa om processen här.

Varje hund behöver en hundbädd. En egen plats att kunna sova och vila på.

Hundar är smarta djur, både emotionellt och intellektuellt. De ser och vet vad som tillhör vem och hur familjen är organiserad. Alla har sina egen säng, sin egen dator och telefon. Alla har sitt eget ”safe space” och sin stol vid köksbordet.

Hunden, människans bästa vän, behöver också ett eget utrymme där han kan ladda batterierna, vara lite själva och vila på. Inte bara är det skönt fysiskt sett för hunden, men framförallt mentalt – då de känner sig inkluderade i familjen.

När man väl ska skaffa en säng åt hunden så stannar många upp och tänker ”så vad ska jag leta efter?”

Om du är en av dem, så behöver du inte oroa dig.

Det här är den ultimata guiden till hundbäddar. Vi hjälper dig att hitta en säng som passar både dig och din hunds smak.

Bästa hundbädden

Du vill givetvis köpa det bästa åt din vän. Hårda underlag, skavande kanter och material av dålig kvalitet vill du undvika.

Just därför har vi skapat den här bäst i test-listan för att du enkelt ska kunna hitta en hundsäng som passar dig och din hund.

Vi har framförallt tittat på:
Storlek
Bekvämlighet
Enkelhet att tvätta
Design
Pris
Kvalitet

Bia hundbädd – Bäst i test

 • Extremt stryktålig
 • Mycket skön
 • Bästa hundbädden

Du har säkert sett flera hundbäddar som ser ut som den här, men tro mig – få är lika bra som denna.

När man känner på bädden så märker man snabbt att den är oerhört bekväm och mjuk. Hunden kommer garanterat att älska liggunderlaget.

Men det som får den här modellen att sticka ut från övriga är dess hållbarhet. Lädret är så slitstarkt och hårt att det skulle ta lång tid för en hund att lyckas bita eller riva sig igenom materialet. Om du har en jycke som gillar att krafsa och slita i möbler så är det ingen hundbädd som slår den här. Den är stark som få!

Utöver hållbarheten så är storleken komfortabel. Både stora och små hundar kan använda sängen utan att det blir oskönt. Eftersom designen är relativt enkel så är det även superlätt att göra rent sängen.

Man har inte snålat på någon funktion eller design, vilket gör att Bias hundbädd slår de flesta andra i nästan allt. En klar bäst i test-vinnare!

Bästa pris hos:

Plastsäng Oval

 • Stora valmöjligheter
 • Mycket bra design
 • Bitsäker
 • Billig

Den här hundbädden levereras så som du ser på bilden, utan inbäddning eller madrass. Vilket också är den här modellens starka punkt.

Formgivningen och enkelheten gör att sängen slår många av sina konkurrenter med hundlängder. Designen är formad på ett slutet och tryggt sätt, vilket många husdjur älskar. De vill kunna vira in sig i värmen och tryggheten. Utan att för den delen vara låsta.

Designen gör det också möjligt att själv avgöra hur varm och mjuk sängen ska vara. På vintern kan du lägga in mjuka och varma filtar och på sommaren räcker det med lite tunnare filtar för att det inte ska bli så varmt. Möjligheterna är oändliga tack vare att det inte finns någon fast madrass eller vaddering.

Storleksmässigt så finns det en variant för alla. I skrivande stund finns det 5 olika storlekar att välja mellan.

Sängen är gjord av plast, vilket gör den hållbar och stryktålig. Även om hunden får för sig att börja bita på den så orsakas knappt någon skada alls. Om du har sett din hund bita på hårdplast så vet du vad som krävs.

En stadig utmanare till Bias hundbädd. Helt klart en av de bästa hundbäddarna där ute och därför varmt rekommenderad.

Ej tillgänglig. Hitta andra bra hundbäddar här:

Scruffs Chester Box

 • Väldigt mjuk
 • Snygg
 • Billig

Även om jag sett stora hundar ligga i den här, så skulle jag säga att den är gjord för små och medelstora hundar. Modellen är lite för liten för större hundar.

Chester Box är riktigt mjuk och skön, så det råder inga tvivel om att din hund kommer att gilla den. Designen är även den ganska snygg, så den passar bra in i de flesta vardagsrummen.

Om din hund biter och river mycket så skulle vi avråda dig från att köpa den här modellen. Den är helt enkelt för lätt att ta sönder med hjälp av vassa tänder eller klor. Den klarar slitage från regelbunden användning, men den är inte gjord för attacker.

Om du vill ha en otroligt mjuk säng som dessutom är snygg, så är det här ett bra val. Chester Box är billig utan att kompensera i varken bekvämlighet eller kvalitet. Ett givet alternativ i vilken bäst i test-lista som helst!

Bästa pris hos:

PCO Harmony Cuddler Orthopedic Bädd Tweed

 • Hög kvalitet
 • Oerhört mysig
 • Hållbar

Lite dyrare – men riktigt, riktigt bekväm och mysig! Det märks att man har lagt in material av hög kvalitet, vilket förklarar prissättningen. Även om den inte kostar astronomiskt mycket mer än övriga.

Din hund kommer tacka dig, oavsett. För att sängen är riktigt mjuk och go. Framförallt under vinterhalvåret är den här sängen en riktig hit!

Man har lagt in ortopediskt skum i madrassen. Hur det är ortopediskt eller vad det ska hjälpa mot, är vi frågande till. Vi är varken ortopeder eller läkare, så om den verkligen är ortopedisk eller ej låter vi vara osagt. Men som djurälskare kan vi alla fall konstatera att den är riktigt skön och din hund kommer att vara mycket glad över att äntligen ha ett så skönt och harmoniskt ställe att vila lite på!

Ej tillgänglig. Hitta andra bra hundbäddar här:

Vilken hundbädd passar er bäst

Material

Precis som alltid är materialet viktigt när man väljer ut en hundsäng. Dels ska den vara skön att sova på, men också ha en hållbarhet som innebär att du inte behöver köpa en ny säng varje år.

Hundar sover mycket, framförallt valpar och äldre hundar, så sängen kommer med största sannolikhet att användas frekvent. Se därför till att du köper en hundsäng med bra material av god kvalitet.

Om din hund har en tendens att riva och bita i möbler, så är det också viktigt att välja ett material som klarar av den typen av beteende. Tyvärr klarar väldigt få hundsängar av bit och slit, men det finns ett par guldklimpar. Bland annat vår bäst i test-vinnare högst upp i den här guiden.

Bekvämlighet

Att den ska vara lagom mjuk/hård är givet, men man får inte glömma bort formen på sängen. Vissa hundar gillar att sova på platser där de är lite slutna och isolerade. Dessa hundar föredrar sängar med väggar eller någon annan form av slutning runt sängen. Andra hundar föredrar att sova helt öppet, utan avgränsningar.

Storlek

Hur stort utrymme kan din hund tänkas behöva när den vill sova eller vila? Rör han eller hon sig mycket, gillar hunden att ligga på sidan eller helt raklång? Kommer hunden att växa och bli större?

Dessa frågor bör du ställa dig innan du tittar på en hundbädd. Att köpa en liten hundbädd till en valp är inte alla gånger så bra, om hunden ändå kommer att dubbla i storlek inom ett år. Det blir mer ekonomiskt att tänka långsiktigt än kortsiktigt.

Rengöring

På vissa modeller sitter madrassen fast i själva sängen, allt är alltså i ett enda stycke. Det kan göra det lite svårare att tvätta bädden. Andra modeller har löstagbara madrasser så att man enkelt kan slänga in kuddar och överdrag i tvättmaskinen och tvätta.

Kom ihåg att hundsängar blir håriga och smutsiga, så de kommer att behöva tvättas för eller senare. Då är det bäst att man har köpt en säng som är enkel att rengöra.